Platform

Platform er en spilgenre, og faktisk et af de ældste genrer der findes. Genres blev set for første gang, helt tilbage i slutningen af 1970´erne. Platformspillene blev originalt kategoriseret på denne måde, da man groft sagt, hoppede fra den ene platform til den anden. I dag er platformspil lidt mere kreativtænkende, og man skal ikke bare hoppe og springe nær så meget. Men i højere grad, prøve at bane vejen for ens karakter, så man kommer fra den ene platform til den anden.

Platformspil er som de fleste ældre genre mest omtalt i spil, som er udviklet i 2D grafik. Men der faktisk ret mange 3 dimensionale spil der er kategoriseret, som platformspil. Her kan vi bl.a. nævne Crash Bandicoot og Spyro.

Der er også en tredje dimension, som kaldes for 2.5D. Dette er spil, som er en blanding af en 2D verden, med 3D elementer. Et eksempel på et spil af denne type, kan nævnes Little Big Planet.

Hvad er Platformspil?

Spil inden for platformgenren er spil, hvor du skal flytte dig fra en platform, og hen til en anden. Det kan både være i form af et hop, fra den ene platform, over til den anden. Men det kan også være at finde en vej, ved hjælp af elastiske blade – eller ved at ændre på tyngdekraften.

Bliver der stadig udgivet platformspil?

Der bliver stadig udgivet spil titler, inden for platformgenren. Genren er stadig meget attraktiv, og har fuldt med tiden – selv man skulle mene at tiden var rendt fra genren.

I dag bliver der udgivet rigtig gode spil, inden for platformgenren, og endda gamle klassikere, som har fået helt nyt liv.

Hvilke typer studier udgiver Platformspil?

Man kan ikke sætte studier i bås, og sige hvilken type der udgiver Platform spil. Vi har både store studier, som Naughty Dog, der udgiver Platform spil. Men det er samtidig også en populær genre for Indie studierne.

Hvor mange typer dimensioner findes der inden for genren?

Der arbejdes normalt med 3 typer dimensioner, på platformspil.

  • Den første er 2D, som er den dimension det hele startede med – men som også anvendes i dag.
  • Den anden dimension er 3D, som naturligvis ånder i 3 dimensionale universer.
  • Den tredje er 2.5D, som er et mix af de to ovenstående typer.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...