Indie

Hvad er Indie genren?

Indie er et udtryk for bl.a. et videospil, som er uafhængigt. Det betyder at der typisk kun er én enkelt person, eller et meget lille udviklingsteam, som står bag spillet. De fleste videospil af større størrelse, er enten støttet økonomisk eller teknisk, af større spiludgivere – og kan derfor udgive et færdigt AAA-spil, i høj kvalitet. Indie spil er hverken støttet økonomisk eller teknisk, og er derfor i de fleste tilfælde mere minimalistiske og enkle.

Er Indie spil underholdende?

Selvom et indie spil ikke bedrager med den selv samme kvalitet, som de store spil gør, så betyder det nødvendigvis ikke at det er et dårligt eller kedeligt spil – tværtimod. Styrken ved Indie spil er nemlig, de har en helt anden frihed, når de sidder og udvikler deres spil – på deres helt egen måde. Man bliver altså ikke mødt med lige så mange benspænd, som de store produktioner gør.

I og med store spil har en større målgruppe af gamere, så skal der også leveres en helt anden kvalitet – både på grafik, spillets physics, features mm. Indie spil har derfor mulighed for at være innovative og eksperimenterende. Udviklerne inden for denne genre tager altså ofte en risiko, som AAA-spil ikke tør at eksperimentere med, før de ved det virker.

Er det pengene værd at købe Indie spil?

Det kan man ikke direkte svare på. Indie spil er vidt forskellige fra hinanden, og kan ikke skæres over én kam. Nogle er nærmest kun interesseret i indie spil, andre er slet ikke til det – og nogle kan godt lide enkelte indie spil.

Sæt dig ind i det enkelte spil, inden du køber det – og vurdér om det er et spil som du vil være glad for at have købt. I det mindste er disse spil aldrig særlig dyre, og i nogle tilfælde er de faktisk gratis at spille.

Hvem udvikler Indie spil?

Indiespil er gerne udviklet at amatør eller ikke erfarende spiludviklere, som typisk er ved at skabe en stærk spil portfolio. Langt de fleste store udviklere er i tidernes morgen, også startet med at udvikle indie spil, inden de er startet på store produktioner. Så hvis du er interesseret i at hjælpe fremtidens spiludviklere med at få succes, så er at spille indie spil en måde at gøre det på.

Et dansk eksempel er spillet Limbo, som er udviklet af Playdead, som er et mindre dansk studie. Spillet har fået stor succes, og er blevet nævnt som det bedste spil, på flere lister.

Der er naturligvis også professionelle udviklere, som bare elsker denne spil genre, og derfor stadig udvikler disse.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...