Spilgrupper

Med en gruppering af de bedste spil, er det nemmere for dig at finde dét/de spil, som du vil finde interessant at spille. Savner du inspiration, til hvad du kan spille, i din favorit genre, så hjælper Konsollen.dk dig lige her under.

Har du en ynglingsgenre, kan du finde din genre på denne side, som indeholder en række spil, som du med fordel kan gå i gang med – ud fra dine spilinteresser.
Vil du udfordre dig selv med en ny genre, så er vores grupperinger også med til at give dig en ide om, hvad du kan fovente.

Vi har samlet en række grupperinger af spil, som henvender sig til den genre, som er listet op herunder. Du kan klikke dig videre på hver af dem, og kommer til en liste med de absolut bedste spil til genren lige nu.

Et hav af spil genre

Der findes i dag et hav af spil genre, som er en betegnelse for, hvilken type spil man spiller. En genre kan være alt lige fra action og adventure, til puzzle og sport. Det er derfor en måde, hvorpå man kan gruppere en stor samling af spil, inden for den samme gruppe.

Spil til bl.a. PlayStation kan groft sagt inddeles i fem overordnede genrer: action-, adventure-, simulation-, strategi- & sandkassespil – men over tid, er disse grund genre både blevet splittet endnu mere op, eller blandet samme – og på den måde, gjort spilgenrene endnu mere præcise i deres betegnelse.

Det er de færreste, som interessere sig for alle genre, da genrene hver i sær er vidt forskellige fra hinanden. Der er nemlig stor forskel fra at sætte sig til at spille et action præget spil, til at skulle sidde og løse gåder og puzzles i et andet spil. Man kommer derfor sjældent uden om, at man er til mere end 1-2 genre.

Spil til forskellige aldersgrupper

En anden form for gruppering af spil, kan også være i form af aldersgrupper. Der bliver både udviklet spil, som hhv. egner sig mest til børn, til unge, eller til voksne.

Der findes en skala, som er med til at definere, hvilken aldersgruppe, som passer til hvert enkelt spil. Skalaen kaldes for PEGI og dækker over spil, som egner sig til personer over hhv. 3, 7, 12, 16 & 18 år.

Inspiration kan være rart til tider

Nogen gange kan man gå i stå, med at finde nye spil at spille. Hvis man har spillet alle det spil man ejer igennem søger man, som oftest efter nogle nye, som man kan spille igennem – men ideerne kan også slippe op.

Derfor har man til tider brug for at få lidt inspiration til, hvilke spil som er fede at spille, og måske udvidde som horizont. Det kan også være at du skal bruge lidt overtagelse til at komme i gang med et lidt ældre spil, som du endnu ikke har prøvet – men stadig er et hit at spille.

Det er godt at udfordre sig selv lidt, ift. til sin spilporfolio, da man hurtigt opdager at et spil, som man ved første øjekast ikke synes var interessant – faktisk er.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...