SSD (Solid State Drive)

Hvad er en SSD?

SSD står for “Solid State Drive”, og er en harddisk type som bruges til at lager digitale data. Det sker via små RAM kredse på computere og andre digitale enheder. En SSD kan både bruges som en intern harddisk og en ekstern harddisk.

En SSD harddisk er på mange måder en opgradering af den ældre harddisk type – nemlig HDD “Hard Disk Drive”. Den primære forskel mellem en SSD og HDD, er at der ikke er nogen roterende skiver i en SSD harddisk, hvilket kan være en kæmpe fordel. En SSD er meget hurtigere end en HDD, og så larmer den heller ikke nær så meget. Dermed er det også en dyre løsning at anvende.

Selvom SSD harddisken har været på markedet i en del år, så er det stadig ikke alle som kender til denne harddisk type. Dette skyldes højest sandsynligt, at computere og andre digitale enheder ikke har haft en SSD harddisk indsat som standard. Det har i stedet været en opgraderings mulighed, som folk med interesse inden for området, selv har indsat i deres digitale maskiner. Vi er dog begyndt at se at konsoller m.fl. har fået indsat en SSD harddisk som standard i hardwaren. Vi kan derfor også forvente at denne type harddisk bliver mere almindelig på sigt.

Er der SSD harddisk i PlayStation konsollerne?

PlayStation 5 er den første PlayStation konsol, som har fået indsat en SSD harddisk som standard – og er derfor en revolutionerende PlayStation konsol på dette punkt. Hukommelses kapaciteten på den (formentlig) første PS5 version, er på 825GB.

At PlayStation 5 indeholder en SSD harddisk, har både en positiv effekt på konsollens hastighed, men også på dens lydniveau. Udskifter du din PS4 med en PS5 vil du ikke have lige så meget støj fra maskinen, som du ellers er vant til.

Både PS3 og PS4 indeholder en HDD harddisk.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...