HDD (Hard Disk Drive)

Hvad er en HDD?

HDD er en betegnelse for harddisk drive, som kort sagt er et digitalt lagringsmedie der anvendes i langt største dele af hele digitale maskiner med egen lagring. En HDD lager digitalt data, enten ved hjælp af nogle roterende plader, samt et eller flere læsehoveder – eller via en Voice coil (En stemmespole). En Harddisk indholder typisk mellem 1-6 magnetiske plader, som bruges til at lageringen af data i binær form.  Dataen opsamles via harddiskens plader, som med hjælp fra læsehovedet (eller Voice coil), indkoder den data som du vil gemme, og lager den på den lokation som du beder om.

En HDD er desuden non-volatil, som kort sagt betyder, at alt data der lagres – forbliver lagret når maskinen er slukket.

En HDD er en lagringsform som er blevet brugt i rigtig mange år. Den fysiske størrelse på harddisken er gennem tiden blivet mindre, hvor hukommelses kapaciteten naturligvis kun er blevet større. I dag er det faktisk muligt at eje et HardDisk Drive på 10 TB.

Nogle af de ulemper der i dag er ved en HDD, er at hastigheden på datalagringen kan være en langsom process. Dette er især et problem, for de der arbejder med store og kraftige data. Desuden har en HDD et lydniveau, som kan være en smule frustrerende, over længere tid. Derfor er der også udviklet en opgraderet harddisk som i stedet for diske, bliver lagret i små RAM kredse. Denne kaldes for en SSD harddisk.

Hvilke PlayStation konsoller har en HDD?

Den første PlayStation konsol med indbygget digital data lagring, var PlayStation 3. Den var på mange måder revolutionerende, da man ved tidligere konsoller blot var vant til, selv at indsætte muligheden for data hukommelse – igennem de såkaldte Memory Cards. Dengang blev der lavet to PS3 versioner med to forskellige HDD kapaciteter. én på 60GB og én på 80GB.

Alle tre typer PS4 konsoller fortsatte med at bruge HDD teknologien. Kapaciteten var dog en del større sammelignet med PS3 konsollen. PS4 versioner havde fra 500GB og op til 1000GB (1TB)

HDD Harddisken er nu blevet udskiftet med en SSD hardisk på PlayStation 5 konsollen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...