FPS (First Person Shooter)

FPS er en betegnelse for en spilgenre, som også kaldes for First Person Shooter. I et FPS-spil har du derfor dit udsyn, fra din karakters øjne – altså normalperspektiv. Genren er faktisk en under genre af Skydespil genren, som naturligvis henvender sig til våben og skyderelaterede spil.

Perspektivet gør, at dit synsfelt er fokuseret på det som du kan se foran dig – altså 180 grader. Dermed et mere begrænset overblik ift. andre spilgenre.

Modsætningen til FPS, er naturligvis Third person Shooter – Eller TPS. Her er synsvinklen fra en tredjepersons vinkel – oftest fugleperspektiv.

Det første First Person Shooter spil, kan spores tilbage til Wolfenstein 3D, som blev udgivet i 1992. Et af de mere populære FPS-spil er Doom fra 1993. Doom blev faktisk så populært et spil, at senere spil inden for genren, blev kaldt for Doom kloner.

I dag er et af de mest spillede FPS-spil CS:GO, som i dag er en af verdens mest sete E-sport events.

FPS kan udover First Person Shooter, også blive betegnet som Frame per Second, som er en computer betegnelse, som har noget at gøre med antallet af billeder per sekund.

Hvad er et FPS-spil?

FPS er en spilgenre, som står for First Person Shooter, og som i sin enkelthed er skyde spil i første persons perspektiv. FPS er en ældre spilgenre, som i dag er den mest spillede genre – der spilles af millioner af gameren i hele verden.

Spilgenrens synsvinkel er maximalt 180 grader, som et normalt synsfelt.

Hvad betyder First Person Shooter?

First Person Shooter er et udtryk for spil i første-persons perspektiv, som primært anvendes i skydespil. Første-persons perspektiv betyder at du som spiller, ser med karakterens øjne.

Synonymer: First Person Shooter, Første-persons skydespil.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...