Adaptive knapper (Triggers)

Ordet adaptive har flere betydninger, alt efter i hvilken kontekst den bliver brugt. Når vi bruger udtrykket på fysiske knapper, så har vi at gøre med knapper, som enten kan være fleksible at trykke på – eller være i stand til at regulere sig selv eller deres funktion.

Første gang vi så adaptive knapper, i forbindelse med en PlayStation konsol, var på DualSense controlleren – som er udviklet og designet til PS5 konsollen. De knapper som er blevet adaptive på DualSense, er R2 og L2.

Hvad betyder det for din spiloplevelse, at knapperne er blevet adaptive?

De adaptive knapper har en stor effekt på din spiloplevelse, da de er med til at påvirke følsomheden i spillet, og inddrager dig som spiller – endnu mere i spillets physics.

For at give et par eksempler på, hvordan de adaptive knapper virker i spillene – så får du et par situationer her:

  • Du står med din karakter og skal skyde med bue og pil. Når du begynder at spænde din bue, vil du opleve modstand på den adaptive knap – i takt med at du spænder buen ud.
  • Du er i gang med at klatre op af en væg eller klippe. Du skal tage fat i et punkt, som er ustabilt. Klikker du får hårdt på den adaptive knap, vil punktet gå i stykker.

At gå fra en controller uden adaptive knapper, til en controller med funktionen, kan godt være noget af en omvæltning. Især hvis du spiller et FPS-spil, så som Call of Duty eller Battlefield på et højt niveau.

Hvis du synes de adaptive knapper er forstyrrende under dit spil, kan du naturligvis slå denne funktion fra, så du kan spille med din controller – som du kender den. Du kan læse mere om, hvordan du sænker styrken eller helt slukker for adaptive funktionen, lige her.

Synonymer: Fleksible, tilpasningsdygtig, foranderlig.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...