Beat ´em up

Spil genren, Beat ´em up er én af de første spilgenrer, og blev set for første gang i 1984. Genren har for det meste været bundet op med 2 dimensionale spil. Men er senere hen også blevet udviklet som 3 dimensionale spil. Spil inden for denne genre, er oftest kendt for at være voldsomme, og have stort fokus på slagsmål med de bare næver.  Derfor kaldes genren også for “Brawler”. Beat ´em up spil var tidligere rigtig populære på arkade maskiner, hvor nivaeu var vildt højt – og det har helt sikkert tømt mange lommer for kontanter.

Et af de mest populære Beat ´em up spil igennem tiden er Street of Rage, som havde sit gennembrud, helt tilbage i 1997 – og som stadig udgiver spil i spilserien i dag. Så sent som i april 2020 blev Street of Rage 4 udgivet, til bl.a. PlayStation 4.

Hvad er Beat ´em up?

Beat ´em up er en spilgenre, som udelukkende baserer sig på at stå i hånd-til-hånd kampe – imod dine modstandere. Et andet kendetegn for spil genren er antallet af modstandere, som altid har absurd mange. Beat ´em up genren bliver oftest kaldt for ”Brawler”, hvilket giver et meget godt indtryk af, at spilgenren har meget fokus på slagsmål.

Hvorfor er Beat ´em up sjovt at spille?

Spil inden for Beat ´em up genren, er som regel rigtig svære og vanskelige at gennemføre – da man skal kæmpe sig igennem rigtig mange fjender. Nogle gange mere end hvad godt er.

Elsker du at spille svære spil, hvor du oftest skal spille en bane igennem 1, 2 eller måske 20 gange før det lykkedes? Så kan denne slagsmåls genre ret sikkert være noget for dig.

Er Beat ´em up spil lige så svære i 3D som i 2D?

3 dimensionale Beat ´em up spil har den fordel, at der er meget mere plads til spilleren. Men det gælder naturligvis også til fjenderne. Det betyder derfor også at, der er endnu mere plads til flere fjender i de 3 dimensionale Brawler spil. Det behøver nødvendigvis ikke at betyde at de er mere vanskelige at gennemføre – men de kan stadig være svære at komme igennem.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...