Haptic Feedback

Haptisk feedback, er en avanceret men god stimulerende effekt, som rammer vores følesans – ved hjælp af vibrationer. Disse meget avancerede vibrationer er med til at stimulere vores følesans, så vi får den mest korrekte fornemmelse af virtuelle hændelser. Flere forskellige elektroniske produkter indeholder haptic feedback, som anvender teknologien lige fra et tryk på en skærm, til at videre formidle følelsen på en spilkarakter.

Haptisk feedback følger løbende med tiden, udvikler sig, og bliver mere avanceret. Teknologien bliver derfor hele tiden mere fintfølende og mere virkelighedstro for vores følesans. I dag er teknologien kommet rigtig langt, og vi er virkelig tæt på at have en helt perfekt haptic feedback, på vores elektroniske produkter.

Den senest ankomne PlayStation controller (DualSense), indeholder den nyeste teknologi inden for haptisk feedback. DualSense controlleren, som er udviklet til PlayStation 5 konsollen, giver derfor en helt anden spiloplevelse – når den laver den vibrerende feedback.

Når du har DualSense controlleren i hånden, og er i gang med et spil, så du kan tydeligt mærke, hvordan vibrationerne variere på forskellige overflader. Der er altså stor forskel på, om du møder hård modstand (f.eks. at stå midt i en sandstorm), eller bare laver en “hoppende fornemmelse”.

Synonymer: Haptisk feedback, Force Feedback

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...