Sony Playstation har offentliggjort den nye PS5 controller

Tiden går og går, og inden længe kan vi se frem til at se det nye design, på den kommende PS5 konsol, som efter sigende, skulle lanceres sidst i 2020. Men inden vi lære mere om selve konsollen, så skal vi først finde ud af, hvordan PS5 controlleren kommer til at se ud – og hvilke funktioner vi kan se frem til at den har.

Dette er nu en realitet, da Sony PlayStation i dag har offentliggjort nye billeder, af den kommen PS5 controller.

Designet er både velkendt, uden at være en direkte kopi, som vi blandt andet så, Da vi gik fra DualShock 2 til Dualshock 3. Men designet er heller ikke så nytænkende, som da PlayStation gik fra DualShock 3 til Dualshock 4. Controlleren vil være i en todelt farve, som vil skille fra dens touchpad, og videre ned. Desuden vil controllerens lightbar være flyttet fra toppen, til at ligge bag dens touchpad, så lyset vil stå op ad siderne af denne.

Controllerens grip, vil være en smule større, end ellers set før, og den vil ikke være knapt så bøjet, som på Dualshock 4. Dette er der naturligvis en helt speciel grund til. I mange år, har Sony PlayStation prøvet at finde et design, som endnu flere gamere, kan føle sig til pas med i hånden. De har derfor i en årrække, være ud at teste på en bred gruppe af gamere, med forskellige størrelser hænder, for på den måde at kunne tilpasse den – til så mange som muligt.

Controlleren hedder ikke længere DualShock

Det er rigtigt, vi skal ikke længere kalde vores controller ved navnet DualShock, som vi ellers har været vant til, siden PlayStation begyndelse. Sony Playstation har nu set at tiden er til, at deres controller får sig et nyt navn – og dette vil fremadrettet være DualSense. Navnet DualSense lægger sig nok også meget godt op ad, hvad vi kan forvente af controlleren – når vi taler om følelsen i hænderne.

Haptic feedback

Selvom designet af controlleren, ikke er revolutionerende, så må man sige at de funktioner som vi kan forvente os – er noget som man aldrig er set i en controller før. Som det første, så har DualSense det som kaldes Haptic feedback. Dette er en varierende vibrerende fornemmelse, som gør det muligt at ændre vibrationerne, når du f.eks. køre med en bil i mudder. Dette giver derfor en mere virkeligheds tro fornemmelse, når du sidder med din DualSense controller i hånden.

Adaptive triggers

En anden funktion som DualSense har fået, og som vi egentligt også har vidst og talt om længe er – de adaptive triggers. Det vi taler om her, er knapperne L2 og R2, som også har fået en overhaling i den teknologiske bane. Knapperne sørger derfor nu for, at spillene giver gamerne en endnu mere virkelighed tro spiloplevelse. L2 og R2 knapperne vil på DualSense, kunne agere modstandsdygtige, og dermed afveje, om det skal være nemt eller svært at trykke dem ned. Hvis vi tager et eksempel, og der blandt andet komme modstand i knapperne, hvis du f.eks. skal trække tilbage i en bue.

Indbygget mikrofon

En funktion, som vil gavne rigtig mange gamere, som til dagligt spiller og chatter med andre online er, den nye indbygget mikrofon. Det vil altså være muligt at kunne tale sammen med sinde venner, uden at man skal have tilsluttet et headset, eller et PlayStation Camera til sin konsol.

Share knappen er udskiftet

En af de største succeser PlayStation havde med DualShock 4, var den Share knap, som var ved siden af den touchpad. Men nu bliver den udskiftet, med en anden knap – denne kommer til at hedde ”Create”. Er du en flittig bruger af Share knappen, så skal du ikke være nervøs, for det vil stadig være muligt at kunne dele sin oplevelser med andre, via denne Create knap. Men det skal ikke være den eneste funktion, som knappen skal have – og der vil derfor komme en del andre funktioner. Præcist hvad har Playstation ikke ville sige, før en tættere udgivelse af selve konsollen.

Målet med controlleren er ifølge Sony PlayStation, at gamerne skal føle sig inde i konsollen, allerede når de tænder for den, hvilket er spændende at finde ud af – når vi senere på året vil få den mellem hænderne.

 

Svaret indlægget på det du søgte?
JaNej
Smid en kommentar

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...