PlayStation Store for PS3 & PS Vita lukkes – Opdateret:

D. 29 marts udmeldte PlayStation at online butikken på PS3, PS Vita og købsfunktionaliteten for PSP indhold lukkes ned. Men efter 3 ugers tid, meldte PlayStation igen ud – at nedlukningen af PS3 og PS Vita ikke længere er gældende. 

Det kommer sig af den abnorme interesse for storen på konsollerne – selv efter 15 år. 

Har du været ked af den tidligere udmelding, så kan du nu ånde lettet op, da PS3 og PS Vita storen fortsat vil fungere efter juni måned. 

Købsfunktionaliteten på PSP, vil dog stadig lukkes ned d. 2 juli 2021. 

Nedenstående er derfor ikke længere gældende.

 

Det er bekræftet, at Sony nu lukker for sine online PlayStation butikker, på hhv. PS3 og PS Vita – samt købsfunktionaliteten for PSP indhold lukkes også ned. Det vil derfor fra sommeren 2021, ikke længere være muligt at købe indhold til disse tre PlayStation enheder. Det er ikke så overraskende og derfor en hændelse, som har været ventet. Specielt nu, hvor den 5. PlayStation konsol blev udgivet i november 2020.

Det er forholdsvis gamle maskiner som de online butikker lukkes ned på, og den ældste enhed (PSP), blev første gang solgt i Europa for hele 15 år siden. Selvom PSP´s PlayStation Netværk lukkede ned i 2014, så har det stadig været muligt at købe indhold – på blandt andet PS3 og PS Vita. To to andre enheder blev solgt for første gang i hhv. 2006 og 2012, til europæerne.

Storen lukkes ned for disse enheder, efter at PlayStation ved udgivelse af PlayStation 5, opdaterede deres store. Det vil derfor kræve for mange ressourcer at bibeholde de gamle enheder kompatible – hvis det samtidig skal være en god brugeroplevelse.

Hvornår lukker PlayStation Store på enhederne?

På PlayStations hjemmeside, i deres FAQ har de angivet datoerne for, hvornår PlayStation Store lukker på de forskellige enheder. Datoerne er derfor som følgende:

 • PlayStation Store på PlayStation 3 konsollen, lukkes d. 2. juli 2021.
 • PlayStation Store på PS Vita, lukkes d. 27. august 2021.
 • Købsfunktionaliteten for PSP indhold, lukkes d. 2 juli 2021.

Hvad betyder det for dig?

Der er en række funktioner som du beholder, men naturligvis også en række finktioner som du mister. Du kan se hvad, herunder:

Funktioner, du stadig kan:

 • Du kan stadig downloade og spille tidligere købte spil.
 • Du kan stadig få adgang til tidligere købt video-/ medieindhold.
 • Du kan stadig indløse rabatpuponkoder til spil og PlayStation Plus.
 • Du kan stadig downloade og spille de spil som du har fået igennem dit PlayStation Plus abonnement – så længe dit medlemskab er aktivt.

Funktioner, du ikke kan:

 • Du kan ikke købe digitalt indhold til PS3, PS Vita og PSP.
 • Du kan ikke foretage køb i spillet på PS3, PS Vita og PSP.
 • Du kan ikke indløse værdikuponer for din PSN-wallet (f.eks. gavekort) på PS3, PS Vita og PSP-enheder. Det beløb som står på din PSN-wallet vil forblive på din PSN-konto. Disse resterende credits kan kun bruges til at købe PS4 og PS5 produkter i PlayStation Store, enten på PlayStation App, på PS4 og PS5 konsoller – eller i en internat browser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår lukker PlayStation Store for PS3 og PS Vita?

Adgangen til PlayStation Store på PS3 og PS Vita lukkes på følgende datoer:

 • PlayStation Store på PlayStation 3 konsollen, lukkes d. 2. juli 2021.
 • PlayStation Store på PS Vita, lukkes d. 27. august 2021.

Kan jeg stadig downloade mine købte spil på PS3 og PS Vita?

Ja, du kan godt downloade dine digitale spil, som er købt igennem PlayStation Store, efter Storen lukkes. Spillene vil dog ikke længere blive opdateret, og muligheden for købt i spillet er heller ikke muligt.

Mister jeg min PlayStation Plus titler til PS3 og PS Vita?

Nej. Så længe dit PlayStation Plus abonnement er aktivt, vil du ikke miste de spil, som du har modtaget gennem tjenesten.

Mister jeg mine credits på min PSN-Wallet?

De credits, som står på din PSN-Wallet, når storen på PS3 og PS Vita lukkes – vil forblive på din PSN-konto. De credits, som står tilbage efter Storen til de to enheder lukkes, vil kun kunne bruge på købt til PS4 eller PS5 indhold.

Svaret indlægget på det du søgte?
JaNej
Smid en kommentar

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...