Hvad er Playstation trofæer

Noget af det mest succesfulde som Playstation har implementeret i deres system, er efter vores mening naturligvis det, at man har mulighed for at samle trofæer i hvilket som helst spil som er udgivet til Playstation 4, og største delen af udgivelserne til Playstation 3. For ikke at nævne PS VITA og Playstation TV Playstation TV er dog lidt uden for kategori, da der ikke er udgivet spil, specifikt til denne, men samarbejder med VITA systemet. Du kan læse mere om Playstation TV her.

Interessen for trofæer er blevet stor

Flere tusinde gamere har siden trofæernes start, fået en interesse for at jagte trofæer, og sidder alle flere gange om ugen foran skærmen, for at indsamle flere tusinder af trofæer, til deres PSN-profil. At jagte trofæer er faktisk blevet så populært, at mange gamere konkurrere internt med andre gamere om, at ligge højest på trofæranglisten som findes her.

Playstation er naturligvis ikke alene på markedet, med at have et pointsystem tilkoblet deres software. Også Microsofts Xbox og Steam på PC har et tilsvarende pointsystem, som giver spillerne belønninger efter specielle udførsler i hvert spil.

Playstation har dog modsat deres konkurrenter, gjort deres pointsystem mere engagerende, og sørget for at signalere bedriftens sværhedsgrad ud fra de såkaldte trofæer – i stedet for bare at give et tal.

Sådan er trofæerne opdelt

Trofæerne er delt op i 4,5 trofætyper som angiver sværhedsgraden på dem – altså hvilke trofæer der er mere værdifuldt end andre. Trofæerne er derfor delt op i henholdsvis Bronze, Sølv, Guld og Platinum, og skjulte trofæer.

Playstation Points:

Bronze 15 Points, Sølv 30 Points, Guld 90 Points, Platinum 180 Points.

Denne opdeling af Playstations pointsystem har gjort det meget sjovere at gå efter belønningerne, da det ikke bare er et tal man får – men at det faktisk er et ”objekt” som man optjener.

Ikke alle spil har taget højde for sværhedsgraden

I de fleste tilfælde, er trofætyperne givet ud fra den sværhedsgrad som det enkelte handling i spillet har. Men nogle spil producenter har indimellem valgt at stikke sig ud, og har derfor set lidt skævt på sværhedsgraden, kontra handlingen i spillet. Det vil sige at i enkelte tilfælde, vil spil kun indeholde sølv eller guld trofæer, i deres trophy liste – hvilket både kan være et go, men også et no-go. Dette kan du læse mere om her.

Tænker du at give trofæjagt et skud, eller er du kun lige startet med at jagte tropfæer på dit Playstation system, så kan du læse meget mere om, hvordan du kommer godt i gang med din trofæjagt lige her.

Svaret indlægget på det du søgte?
JaNej
Smid en kommentar

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...